CS WEB Logo

02.03.2017

Úspech nášho fotografa: vystavuje v Moskve

Úspech nášho fotografa: vystavuje v Moskve

Kolega Gabriel Lipták, ktorý má v našom tíme Creative Solution na starosti fotografovanie, má za sebou ďalší úspech. Vystavuje v Moskve.

Krásu Liptova a čaro folklóru na 25 fotografiách prezentuje výstava nášho kolegu Gabriela Liptáka v galérii Slovenského inštitútu v Moskve. Vernisáž sa uskutočnila 16. februára 2017, výstava potrvá do 13. marca 2017.

O výstave informuje na svojej internetovej stránke Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky. Pripomína, že Gabriel Lipták je jedným z popredných slovenských fotografov, ktorý je aj členom prestížneho európskeho klubu fotografov - Qualified European Photographer (QEP).

„Stalo sa nepísanou tradíciou, že Slovenský inštitút dáva priestor rôznym druhom umenia. Deje sa tak v rámci rôznorodosti a tématickej pestrosti. Je pochopiteľné, že pravidelne dávame priestor aj fotografii,“ uviedol v príhovore riaditeľ Slovenského inštitútu Ján Šmihula.

Gabriel Lipták zdôraznil, že ho vždy priťahovali hory. O svojej láske k nim hovoril aj počas slávnostnej vernisáže, rovnako aj o láske k slovenskej prírode a ku folklóru. Na fotografiách zvečňuje najmä liptovský región. „O svojej tvorbe nerád rozprávam. Myslím si, že o nej majú vypovedať predovšetkým moje fotografie.“

Autor: Michal Paška